Site Loader

Ko pripravljate seznam vseh malih pa tudi nekoliko večjih gospodinjskih aparatov ter drugih pripomočkov, pogosto pozabljate na sila pomembno napravo, ki ji rečemo dehidrator hrane. Čeprav se nam sprva ne zdi, da ga obvezno potrebujemo v svojem novem domu, pa kasneje čutimo potrebo po njem. Sušilec hrane je narejen za večkratno uporabo. Njegova najpomembnejša funkcija pa je torej sušenje oziroma postopna dehidracija živil. Po procesu sušenja živila ostanejo brez aditivov.

Dehidrator je zlasti dobrodošel za sušenje sadja, zelenjave, mesa pa tudi številnih drugih vrst živil. Navadno vsebuje več večjih transparentnih pladnjev. Ti se po potrebi lahko prilagajajo. To pomeni, da jih lahko v sušilcu dodajate ali pa odvzemate. Odlična novica je tudi ta, da je tovrstna naprava zelo preprosta za uporabo. Z njo lahko učinkovito dehidrirate živila, in to v količini, ki zadostuje za celo družino.

Dehidrator hrane je ustvarjen za večkratno uporabo, z namenom sušenja oziroma postopka dehidracije živil.

Kako poteka proces sušenja v dehidratorju

V dehidratorju torej poteka proces sušenja, in sicer s pomočjo enakomernega kroženja zraka. Zrak torej kroži enakomerno – od zgoraj navzdol ter s tem na najbolj učinkovit način omogoča dehidracijo same vsebine, ki je v napravi. Ob tem pa seveda ohranja tudi prvotni okus živila. Naprava ima tudi časovnik. Slednje uporabniku zagotavlja povsem brezskrbno opravijo dehidracije. Dehidrator ves čas procesiranja namreč sam implementira.

Poleg časovnika vam sušilec hrane omogoča še izbiro višine temperature, na primer v razponu med 30 ter 70 stopinjami. To pa seveda ustreza najrazličnejšim zahtevam sušenja določene vrste hrane oziroma živila.

Sušilec hrane lahko uporabljate tudi ponoči

Zasnova dehidratorja mora biti izdelana iz kar se da dobrega materiala. Odlična izbira je na primer BFA free material. Ker je oblika pladnjev praviloma mrežasta, to zagotovi dobro prezračevanje notranjega dela naprave. Preprečuje tudi nastajanje neprijetnih vonjav.

Pladnji so lahko snemljivi, prav tako jih je precej preprosto očistiti oziroma vzdrževati. Proces sušenja hrane pa poteka na povsem tih način. To pa pomeni, da lahko sušilec koristno uporabljate tudi v nočnem času. Na sprednjem delu aparata je navadno tudi kontrolna plošča. Z njo se lahko upravlja na dotik. Za še bolj varno upravljanje s tovrstno napravo pa zagotovo poskrbi še učinkovita zaščita pred pregrevanjem.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani: