Site Loader

Dejstvo je, da je izbira prave domene ena od najpomembnejših odločitev na začetku poslovne poti. Domena namreč postane naslov spletne strani, uporabljala pa se bo tudi za e-mail predale in podobno. Sestavljena je iz ključnih besed ter končnice. Uporabniki za domeno najbolj pogosto izberejo kar ime podjetja, blagovne znamke. Prav tako jo sestavijo iz ključnih besed, ki dobro opišejo njihove izdelke ali pa storitev.

Pomembno je, da izbrano ime za domeno ni predolgo, da si ga lahko povsem preprosto zapomnimo in da ga lahko preprosto tudi zapišemo. Če je domena sestavljena iz več ključnih besed, se je potrebno odločiti: ali registrirati domeno s pomišljajem ali brez. Strokovnjaki sicer menijo, da je oboje sprejemljivo. Če pa se morate vendarle odločiti, pa je zagotovo bolje izbrati domeno s pomišljajem. Slednja je namreč precej lažje berljiva.

Vredno si je vzeti čas in izbrati dobro domeno, saj lahko pomembno vpliva na uspeh vašega spletnega mesta.

Izbira domenske končnice

Najprej je seveda na vrsti izbira imena domene, nato še njene končnice. Pri nas je daleč najbolj priljubljena končnica .si. Njej sledita še .eu in .com. Med bolj priljubljenimi pa postajajo tudi tako imenovane generične domenske končnice, kot so na primer .guru, .pro. in .club.

Strokovnjaki priporočajo, da je najbolje registrirati domeno s končnico države, od koder prihajajo obiskovalci spletne strani. Če torej na primer ciljate na obiskovalce iz naše države, je najbolje izbirati med .si, .eu ter .com. Če pa registrirate domeno z več končnicami, tako učinkovito zavarujete njeno ime. Tako vam ga v nobenem primeru ne more ukrasti konkurenčno podjetje.

Ločena domena za različne trge

Če na splet nameravate postaviti stran v več jezikih, registrirajte ločeno domeno za vsak trg posebej. Če je na primer spletna stran namenjena uporabnikom iz Italije, naj ima končnico .it. Ne glede na to, pa seveda registrirajte tudi .eu in .com domeno.

A še preden je na vrsti registracija domene, se je treba najprej pozanimati o tem, ali je želena domena sploh še na voljo oziroma prosta. Določena domena je namreč lahko v lasti le ene osebe. To pomeni, da se lahko prijavi le domena, ki je še prosta. Katere pa so proste, lahko preprosto preverite kar na spletu. V primeru, da je domena zasedena, je potrebno razmisliti o drugi. Ker pa imajo ponudniki tovrstne storitve zelo veliko ponudbe, zagotovo vsak slej ko prej najde primerno domeno tudi zase oziroma za svoje poslovanje.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/ in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373