Site Loader

Danes se boste naučili, kako z najboljšim visokotlačnim čistilnikom oprati hišo, da očistite fasado in žlebove. Najprej si bomo ogledali potrebna orodja in materiale za pranje pod pritiskom. Govorili bomo o tem, kako se pripraviti na delo, da se ne poškodujete in da vaša hiša ne bo poškodovana.

S pravim visokotlačnim čistilnikom s pravimi nastavki in če uporabite pravo čistilo za fasado boste v enem popoldnevu očistili celotno hišo. Oglejmo si orodja in materiale, ki jih boste želeli imeti, preden začnete. Idealen je zmogljiv motorni tlačni čistilnik. Zakaj? Ker je čiščenje hiše veliko delo in večji kot je pretok (GPM), hitreje lahko opravite delo. Lahko uporabite električni stroj, vendar bo delo trajalo 2-3x dlje.

Pred uporabo visokotlačnega čistilnika morate vedno natančno prebrati navodila proizvajalca, da se prepričate, da napravo uporabljate pravilno in varno.

Kakšen je PSI in GPM?

Želite si električni čistilnik z vsaj 2,3 GPM. PSI je za to delo nepomemben, saj ga določata šoba in oddaljenost palice od površine. Vsi tlačni čistilniki z 2,3 GPM imajo vsaj 2 600 PSI.

Najem ali nakup?

Tlačni pralniki so cenovno dostopni in uporabni, zato menimo, da je nakup najboljša možnost. Če ga najamete, vas lahko stane 100 USD na dan. Za povsem novega boste odšteli 300 evrov. Če ga torej uporabite tri dni v enem letu, ste ga že plačali. Seveda pa boste morali oceniti svoje razmere in sprejeti pravo odločitev za vas.

Katera šoba?

Za nanašanje detergenta boste morali uporabiti črno šobo. Nato za čiščenje hišne obloge s tlačnim pranjem uporabite 25- ali 40-stopinjsko konico šobe. Za tlačno čiščenje višje ležečih območij boste želeli uporabiti podaljšek, saj se želite izogniti uporabi lestve s tlačnim čistilnikom. Tlačno palico za začetek vedno držite 1 meter od površine in se približujte na 1 čevelj, ko opazujete, koliko sile je potrebne za odstranjevanje plesni in umazanije. Čistilno sredstvo bi moralo delovati čarobno, tako da bi bil potreben zelo majhen pritisk.

Ali potrebujem detergent?

Vsekakor. Čistilo za fasade je potreben, ker bo poenostavil delo. Brez njega tvegate, da boste poškodovali hišno oblogo, saj bo za odstranitev umazanije potrebna večja sila vode. Za čiščenje hišne obloge – vinilne, štukaturne, opečne ali lesene – so na voljo posebna čistilna sredstva. Prepričajte se, da kupujete le okolju prijazne rešitve.

Ali naj uporabim nastavek s krtačo?

Čeprav ni potreben, bo izboljšal zmogljivost čiščenja in učinkovitost vašega pranja. Priključek za krtačo vam bo omogočil, da s ščetinami krtače potisnete in zdrgnete umazanijo. Kupite ga lahko za manj kot 40 evrov in ga uporabite za čiščenje avtomobilov in čolnov.

Kaj pa podaljšek?

Če imate dvonadstropno hišo, vam bo električno pranje olajšal podaljšek palice. Obstajajo dodatni nastavki, ki jih lahko namestite na konec podaljševalne palice, da lahko očistite žlebove, medtem ko varno stojite na tleh. Varnost je številka 1, zato priporočamo uporabo teleskopskega podaljška.

Kaj morate storiti, preden začnete s tlačnim pranjem hiše?

Zadnja stvar, ki si jo želite, je povzročiti škodo ali se poškodovati pri električnem čiščenju zunanjosti vaše hiše. Tukaj je nekaj preprostih stvari, ki jih morate storiti, da boste delo opravili brez poškodb. Izvedite jih in ob koncu dela boste lahko občudovali svoje delo, medtem ko boste srkali hladno pijačo.

Uporabljajte zaščito za oči

Zaščita oči je obvezna. To je strašljivo, saj nikoli ne bi videli, da bi fantje v strojni delavnici delali brez zaščite za oči, vendar pa boste vedno videli, da mojstri in ljudje, ki delajo okoli svojih domov, delajo brez zaščite za oči. Da bi se izognili poškodbam oči, je zelo preprosto nositi zaščitna očala.

Izogibajte se lestve

Izogibajte se uporabi tlačnega čistilnika z lestve, saj lahko zaradi potiska palice nazaj izgubite ravnotežje in padete. Komercialnih tlačnih čistilcev, ki uporabljajo lestve, ne boste videli, ker to predstavlja varnostno tveganje in kdo bi želel tvegati svoje življenje med delom, kajne? V industriji ljudje uporabljajo vozila z dvignjenimi delovnimi ploščadmi, odre, vrvne tehnike dostopa ali pa preprosto uporabljajo podaljševalne palice.

Počistite območje

Še ena zelo preprosta stvar, ki jo morate storiti, je, da območje pred delom očistite igrač, koles itd.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

 • Popolna priprava za mletje in stiskanje sadja

  Pred začetkom mletja sadja je ključnega pomena temeljito pregledati plodove, ki bodo deležni predelave. V tem koraku je nujno izločiti vse nagnite, plesnive in umazane …
 • Izbira prave robotske kosilnice

  Pri izbiri robotske kosilnice je treba upoštevati več dejavnikov. Ker gre navadno za precejšnjo investicijo, je pametno pravočasno pridobiti informacije o vseh lastnostih in funkcijah, …
 • Odkrivanje čarov Kopra

  Dobrodošli v Kopru, enem izmed najbolj slikovitih mest na slovenski obali, kjer se prepletajo zgodovinske pripovedi in sodobni utrip življenja. Ta čudoviti obalni biser, ki …
 • Arganovo olje

  Olja se pridobivajo iz različnih sestavin in običajno ne maramo najbolj mešanic, pač pa se raje odločamo za čista olja, ki so odličen vir zdravja. …
 • Izvrstni dodatki k pasji prehrani

  Če imate doma pasjega kosmatinca, je ključnega pomena tudi to, da ga hranite s primerno izbrano hrano. Pri tem vam lahko dobro pomagajo tudi koristi …
 • Motoristična oprema za večje udobje in varnost

  Če ste izkušeni voznik ali pa motoristični začetnik, v vsakem primeru je ključno, da imate za vožnjo na motorju izbrano primerno opremo, preden se sploh …
 • Midland kot eno od vodilnih podjetij na področju motoristične komunikacije

  Midland komunikacijski sistemi za motoriste prinašajo mnoge prednosti, ki seveda poskrbijo tudi za izboljšanje vožnje z motociklom. S pomočjo uporabe naprednih tehnologij omogočajo zelo jasno …

Zemljevid strani: