Site Loader
zeolit

Zeolit je zelo zanimiv mineral, ki prihaja iz vulkanov in ga lahko uporabljamo na različne načine. Lahko je naraven, torej tisti, ki je pridobljen neposredno iz vulkanskih kamnin, ali sintetičen, ustvarjen iz kemičnih spojin. Seveda je sintetični nastal s posebno proizvodno z nadzorovanim tlakom, časom in temperaturo. 

Poleg že dobro znanih dobrodejnih učinkov na človeško telo, lahko zeolit učinkovito pripomore tudi na drugih področjih človekovega življenja. Na primer, če imate domači bazen, ste med vzdrževanjem zagotovo že slišali za zeolit in koristi, katere vam lahko prinaša. Dejansko pri vzdrževanju vode, tako da na splošno je zeolit eden boljših čistilcev vode. 

Zakaj je tako učinkovit pri čiščenju vode? 

Konzistenca zeolita ima različne granulometrije in je porozna, zaradi česar tako dobro zadržuje ostanke in nečistočo. To pomeni, da bo voda krožila znotraj filtra, spojine gredo skozi zeolit, kateri zadrži vse tisto, kar sploh ne bi smelo biti tam.

Moj pesek v filtru za bazen sem zamenjal z zeolitom, ki je popolnoma ekološki mineral

Zeolit pri vzdrževanju bazenov in vode

Ali ste že kdaj uporabili zeolit ​​pri vzdrževanju bazena? Če ste, potem veste, kako močan zaveznik je pri čiščenju ostankov in nečistoč v vodi.  

Najpogosteje rabljen filtrirni element v bazenih je pesek, vendar ga je mogoče nadomestiti z zeolitom. Pri vzdrževanju bazenov se uporablja naravna oblika zeolita. Je zelo enostaven za nanašanje na filter, izredno praktičen.  

Pri vzdrževanju bazenov oziroma na splošno vode, je zeolit izjemno učinkovit. Vodo ohranja bolj čisto, zadržuje manjše delce, voda je vselej pripravljena za uporabo. Njegova prednost je tudi ekonomičnost in sicer porabi veliko manj energije, hkrati pa bo samo delo in vzdrževanje precej enostavnejše, kar bo prihranilo tudi vaš čas. Prednost, ki je predvsem pomembna pri vzdrževanju bazenov, je, da bodo tudi robovi in ​​dno deležni manjšega kopičenja odpadkov.

Pri vzdrževanju bazenov je zeolit izjemno učinkovit
Pri vzdrževanju bazenov je zeolit izjemno učinkovit, ker vodo ohranja bolj čisto, zadržuje manjše delce in voda je vselej pripravljena za uporabo. Njegova prednost je tudi ekonomičnost,

Zeolit je popolnoma ekološki, saj je naraven mineral, ki ne onesnažuje in ne pušča ostankov. Hkrati je tudi varen za uporabo, ne povzroča nelagodja ali raznih nezaželenih simptomov. 

Ker zmanjšuje možnost nastajanja kloramina, ki je sicer stranski učinek klora, je zeolit odličen način za »razbremenitev« vode. 

Skrb za čisto vodo in učinkovito ohranjanje čistosti bazena, je seveda zelo pomembno za vso družino. Sedaj, ko veste, da je zeolit odličen bojevnik proti nečistočam v vodi, lahko uporabite to edinstveno metodo za vzdrževanje vode bazena. 

Kadar govorimo o zdravju človeka in vplivu zeolita nanj, ne smemo pozabiti, da zeolit izboljšuje blagodejni pH (med 7,35 in 7,45). To močno prispeva h krepitvi imunskega sistema in k zdravju možganov. Deluje kot naravni razstrupljevalec, ​​spodbuja dobro razpoloženjsko in fizično počutje, povečuje energijo in lajša depresivna stanja.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/ in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373