Site Loader

Ste utrujeni? Usta se vam sušijo in nenehno ste lačni? Če imate nekatere od teh simptomov, potem obstaja velika verjetnost, da imate diabetes tipa 2 – najbolj pogosto obliko diabetesa. Ampak ne obupujte, saj obstajajo načini, s katerimi se lahko borite y diabetesom.

Diabetes, ki ni pod nadzorom, lahko privede do številnih zapletov, najbolj pogoste pa so izguba vida in poškodbe ledvic. Da to ni nedolžna bolezen govori tudi dejstvo, da vsako leto vzame nekaj tisoč življenj. Ne dopustite, da bi bili del statistike. Vrnite udarec in zaustavite diabetes tipa 2. V nadaljevanju nekaj nasvetov iz vodiča Diabetes NoMore.

Simptomi diabetesa tipa 2

Diabetes je potuhnjena bolezen, k na začetku ne kaže vidnih znakov. Ko simptomi postanejo opazni, to pomeni, da je bolezen že napredovala. Nekateri simptomi so tako blagi, da se bolezen lahko leta neopazno razvija. Zato se ne sme zanemariti niti enega od simptomov:

• Močna žeja,

• Šibkost,

• Kožne infekcije,

• Odrevenelost,

• Zamegljen vid.

Normalno je, da vas skrbi, če imate katerega od teh simptomov. Ampak ne pozabite, da obstajajo ljudje z diabetesom, ki živijo popolnoma normalno in vodijo aktiven način življenja. Med njimi je tudi veliko uspešnih športnikov, ki so dokaz, da se bolezen še kako lahko drži pod nadzorom.

4 živila za boj proti diabetesu tipa 2

Mnogi ljudje, katerim je bil diagnosticiran diabetes tipa 2, mislijo, da nikoli več ne bodo smeli jesti sladkorja in da bodo na ta način rešili problem. Sladkor je nujen za telo. Oboleli za diabetesom, z raznoliko in kontrolirano prehrano, si lahko privoščijo vnos manjših količin sladkorja.

Najboljši način za obdrževanje ravni sladkorja v mejah normale je s pomočjo raznolike in uravnotežene prehrane. Kako boste živeli in kako se boste počutili je najbolj odvisno od vaše prehrane. Obstaja nekaj živil, ki se dokazano borijo proti diabetesu in z njimi se lahko dosežejo pozitivni rezultati. V tej borbi se še posebej izkažejo naslednja živila:

• Ajda,

• Kodrolistni ohrovt,

• Borovnice,

• Jajca.

Ajda je bogata z minerali kot so kalij, fosfor in kalcij. Poleg tega vsebuje veliko vlaknin in je primerna za bolnike z diabetesom tipa 2. Po drugi strani ohrovt vsebuje veliko prehranskih vlaken, ki nižajo raven holesterola in obdržujejo normalno raven sladkorja. Poleg tega je bogat z vitamini A, C, K, B6 in minerali kot so mangan, baker, kalcij in kalij.

Bolniki z diabetesom tipa 2 bi v svojo prehrano nujno morali vključiti borovnice. Bioaktivne snovi v borovnicah vplivajo na občutljivost na inzulin v telesu. Listi navadne borovnice nižajo raven sladkorja v krvi in priporoča se uživanje nekaj skodelic tega čaja na dan.

Mnoge bo presenetilo, ampak svoje mesto na tem seznamu so našla tudi jajca. Priporočena količina sta 2 rumenjaka in 4 beljaki na teden. Beljakovine v jajcu zagotovijo občutek sitosti in upočasnijo absorpcijo glukoze, kar je za diabetike zelo koristno.

Individualna psihoterapija obsega redne strukturirane pogovore med klientom in psihoterapevtom. Pogovori se lahko osredotočijo na sedanje/minule probleme, izkušnje, misli, občutke, čustva ali odnose.  Preberi več …

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani: