Site Loader
lososovo olje za pse

Če imate doma pasjega kosmatinca, je ključnega pomena tudi to, da ga hranite s primerno izbrano hrano. Pri tem vam lahko dobro pomagajo tudi koristi strokovnjakov, na primer veterinarjev ali prodajalcev hrane za male živali. Ti vam bodo med drugim svetovali, da vaš pes za boljše zdravje in počutje potrebuje tudi kakšen dodatek k prehrani. Tako kot to velja za ljudi. Na voljo so torej tudi prehranski dodatki za pse, kot je denimo lososovo olje za pse.

Olje lososa poskrbi za učinkovito uravnavanje omega 3 in omega 6 maščobnih kislin. Znatno zmanjšuje raven holesterola v krvi. Če ga psu redno dajete, bo njegova dlaka močna ter sijoča. Omenjeno olje izvrstno pomaga pri težavah z lomljenjem in izpadanjem dlake, pri prhljaju, suhi koži, vnetju kože, redki dlaki, težavah s pigmentacijo.

Odličen vir omega 3 maščobnih kislin

Lososovo olje za pse je znano po tem, da je odličen vir omega 3 maščobnih kislin – EPA in DHA. Te dobro vplivajo na številne procese v telesu. Za EPA kislino je znano, da ima naravne protivnetne učinke DHA kisline, ki sodelujejo pri mrežnici in možganskih strukturah.

Lososovo olje za pse poskrbi za močno ter sijočo dlako
Lososovo olje za pse poskrbi za učinkovito uravnavanje omega 3 in omega 6 maščobnih kislin in zmanjšuje raven holesterola v krvi. Če ga psu redno dajete, bo njegova dlaka močna ter sijoča.

Omenili smo številne pozitivne učinke, ki jih lososovo olje za pse lahko ponudi tudi vašemu kosmatincu. Med drugim pa je dobro vedeti, kako poteka primerno doziranje. Za psa, ki je težak okoli 12 kilogramov, je primerna količina 4 mililitre lososovega olja. Za pse nad 48 kilogrami pa 16 mililitrov.

Znaki, da pes uživa lososovo olje

Da pasji kosmatinec uživa lososovo olje za pse, lahko vidimo tudi že na prvi pogled. Dlaka takšne živali je videti bistveno bolj sijoča, na dotik je mehkejša. Pes je videti zdrav.

Kakšne so rednosti ribjega olja oz. olja lososa za pse?

Nekatere prednosti olja lososa za pse pa se seveda ne kažejo navzven. Takšen dodatek bistveno zmanjša možnost vnetij, ki lahko vodijo v najrazličnejše bolezni, na primer v artritis. Prav tako je pri živali zmanjšano tveganje za nastanek alergij, njen imunski sistem pa je izboljšan.

Stranski učinki lososovega olja za pse

Številni kupci dodatkov za male živali se med drugim sprašujejo tudi, ali lososovo olje za pse prinaša kakšne stranske učinke. Seveda je možno tudi to. Pes na primer lahko pridobi na telesni teži, ima slab zadah, ima redkejše blato, pojavi se lahko tudi driska.

Tudi zaradi omenjenega je še toliko pomembnejše, da za svojega psa izberete najboljše lososovo olje. Najboljša izbira je hladno stiskanje olja iz svežega lososa, in to pri nizkih temperaturah.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: Matej

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/ in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373