Site Loader

Zunanji trdi disk nam omogoča shranjevanje pomembnih podatkov na varno lokacijo, ki je zaščitena pred vdori hekerjev ali pred samim brisanjem zaradi napak pri računalniku. Hkrati nam omogoča snemanje naših najljubših oddaj, glasbe, serij, dokumentacije in slik za kasnejši ogled. Vse naše vredne in dragocene spomine tako shranimo na napravo, ki nam bo vedno dostopna in deluje neodvisno od našega računalnika. Posebna prednost je tudi za starejše, ki radi gledajo televizijo, saj veliko današnjih televizijskih ponudnikov omogoča tudi možnost snemanja na zunanji medij, kar pomeni, da  lahko vaši starši preprosto posnamejo najljubše oddaje in filme ter si jih ogledajo kadarkoli hočejo.

Vedno naredite varnostne kopije vse dokumentacije

Predstavljajte si, da ste spisali pomembno dokumentacijo ali naredili predstavitev, a ste jo pozabili shraniti na zunanji trdi disk ali USB ključ. Sedaj se računalnik ne odziva in kot kaže, boste izgubili vse, za kar ste se tako trudili. Shranjevanje na druge medije je izjemnega pomena, saj brez varnostnih kopij, lahko izgubite vaše dragocene podatke. Vse podatke zato shranjujte na dva ali tri različna mesta, saj se boste na ta način zaščitili v primeru okvare računalnika. Pri izbiri naprave za shranjevanje pa bodite pozorni, da ima slednja čim več prostora za shranjevanje.

Velikost in zmogljivost

Medij  naj ima čim več kapacitete. Četudi trenutno mislite, da so naprave večjih velikosti predrage, boste sčasoma ugotovili, da se splača kupiti večjo že sedaj, kakor, da naknadno dokupite eno ali dve manjše. Četudi ne fotografirate ali snemate veliko ter uporabljate računalnik zgolj za pisanje in delanje raziskav, potrebujete zmogljivo napravo za shranjevanje.  V kolikor imate več računalnikov doma ali potrebujete napravo za shranjevanje v službi, pa kupite zunanji mrežni trdi disk.

Avtomatično shranjevanje

Nakup medija za shranjevanje se vam bo obrestoval le v primeru, da ga boste dejansko redno uporabljali. Poskrbite za namestitev programov na računalnik, ki bodo skrbeli za avtomatično ustvarjanje varnostnih kopij vseh vaših podatkov. Svetujemo vam, da si nastavite avtomatično shranjevanje ob zagonu ali tik pred izklopom računalnika, saj na ta način računalnik med vašim pisanjem in delom ne bo deloval počasneje in vas obremenjeval.

 

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/ in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373