Site Loader

Eden najbolj drobnih medijev, ki so nam na boljo, je pomnilniška kartica. Kljub temu, da je izjemno skromnih dimenzij, lahko nanjo brez težav spravimo za 16, 32, 64 ali 128 MB podatkov, kar je izjemno priročno. Spominske kartice se namreč uporabljajo predvsem pri mobilnih napravah, kjer vsak dodaten centimeter in vsak dodaten gram štejeta.

Pomnilniška kartica je delikatna stvar!

Kljub temu, da je sodobna tehnologija dovolj trpežna, da je lahko namenjena mobilni uporabi, je treba z njo ravnati previdno. Tudi pomnilniška kartica brez težav prenese “normalno” uporabo, neprimerni pogoji pa jo lahko hitro poškodujejo. Na srečo je kartica običajno vstavljena v notranjost določene naprave, torej so mehanske poškodbe same po sebi redke, saj jih na primer pred udarci ščiti sama naprava oziroma njeno zunanje ohišje. Do poškodb izključno kartice pride običajno takrat, kadar to vzamemo iz naprave, ali pa kadar je z napravo vred na primer izpostavljena padcu v vodo, blato, ekstremnim temperaturnim pogojem in podobno. Tudi takrat se pomnilniška kartica na srečo pogosto lahko reši.

Okvare zaradi uporabe ali okužbe

Tako kot drugi mediji tudi pomnilniška kartica nima neskončne uporabe. Običajno se zaplete, kadar jo uporabljamo pogosto in ves čas podatke nanjo na novo zapisujemo ter jih iz nje brišemo. Druga možnost pa je, da pride do zapleta zaradi okužbe. Kartica v mobilnem telefonu je brez namestitve primerne protivirusne zaščite izpostavljena virusom, enako pa velja tudi takrat, kadar kartico samostojno vstavimo iz telefona ali kamere v računalnik oziroma napravo z njim povežemo preko kabla ali brezžično.

Kaj storiti, če pomnilniška kartica odpove?

V primeru, da nimate na kartici ničesar pomembnega, jo seveda enostavno zavrzite in kupite novo. Če je prišlo do okvare, preden ste jo spraznili in so na njej ustali ujeti pomembni podatki, pa jo odnesite na podjetje, ki se ukvarja z reševanjem podatkov. Tudi pomnilniška kartica se lahko tako kot disk strokovno obdela in z nje je mogoče dobiti vse tisto, kar potrebujete.
Reševanje podatkov s kartice je še posebej smiselno, kadar je prišlo zgolj do programske težave, sicer pa kartica ni dotrajana. Brez težav se namreč lahko očisti virusa in odstrani vse nepotrebne stvari, tako da jo boste lahko še dolgo uporabljali. Če gre za kartico z veliko kapaciteto spomina in visoko hitrostjo branja ter pisanja, boste namreč s tem tudi prihranili – dobra pomnilniška kartica namreč ni poceni.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/ in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373