Site Loader

Odločitev za renovacijo kuhinje in za izbiro pohištva, materiala tal, posebnih dodatkov in podobno je težka. Kuhinjski bloki so pri tem osrednja in najtežavnejša točka, saj so najpomembnejši element v  prostoru. Pri izbiri skušamo najti ravnotežje med trenutnimi trendi, funkcionalnostjo, lepim izgledom in cenovno dostopnostjo. Pred nakupom se pozanimajte o vseh naštetih podrobnostih, saj želite kupiti kvalitetne izdelke za dolgo uporabo. Verjetno si ne morete privoščiti menjave vsakih nekaj let.

Izberite kvalitetno in vzdržljivo pohištvo

Kuhinjski bloki morajo biti kvalitetne konstrukcije in vzdržljivi. Vsakodnevna raba vsekakor zmanjšuje življenjsko dobo vsega pohištva, zato bodite še posebej pozorni na vse malenkosti in podrobnosti. Poglejte, ali  imajo predali in vrata kvalitetne in močne nosilce. Predali se morajo mehko odpirati in zapirati, brez motenj ali ovir. Predali in vrata se morajo odpreti do konca in ne samo do polovice, kot se pri manj masivnih konstrukcijah. Zadnja stena naj bo debela dovolj, da se ne bo prepogibala ali lomila.

Določite svoje potrebe

Potrebujete veliko prostora za shranjevanje? Se lahko nemoteno gibljete po prostoru, brez umikanja pohištva? Potrebujete veliko delovne površine in veliko korito za pomivanje posode?  Odgovori na vsa našteta vprašanja vam bodo olajšali izbiro. Kuhinjski bloki so na voljo v različnih variantah in oblikah. Pripomorejo k pridobivanju dodatnega prostora za shranjevanje in za kuhanje. Peka piškotov, kruha in drugih dobrot zahteva obilo delovne površine in hitrega dostopa do vseh pripomočkov. Funkcionalnost vseh elementov je tako ključnega pomena za dolgo in učinkovito rabo kuhinje.

Izbira barve, oblike, ročajev in drugih podrobnosti

Barva, ročaji, steklo in drugi detajli poleg materiala določajo življenjsko dobo vseh pohištvenih setov. Barvo boste najlažje izbrali glede na razpoložljiv prostor in osvetlitev kuhinje. Manjši prostori zahtevajo svetlejše odtenke, saj slednje dajejo občutek  večje in prostornejše sobe. Priporočljiva je kombinacija barve lesa za ogrodje in svetlih odtenkov za vrata  ter predale. Ne izbirajte elementov z visokim sijajem, saj so na njih madeži in prstni odtisi zelo opazni. Preverite kvaliteto ročajev. Slednji morajo biti dovolj trdni, da bodo prenesli vsakodnevno uporabo. Obenem pa morajo biti ravno prav široki in dolgi, da omogočajo enostavno odpiranje in zapiranje.

 

 

 

 

 

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani: