Site Loader

Si želite imeti lastno spletno stran? Potem je nakup domene eden od prvih korakov na poti, ki vas bodo pripeljali do tja! Pred tem pa se morate seveda tudi še odločiti, kakšno spletno domeno oziroma url naslov boste sploh izbrali. To je lahko na primer vaše ime, ime vaše blagovne znamke ali podjetja oziroma skorajda karkoli drugega, kar še ni uporabil nihče drug. Ko izberete tisto možnost, ki vam je najbolj všeč, pa je čas za nakup domene!

Kako poteka nakup domene?

Nakup domene (https://www.domenca.com/domene/registracija-domene/) je zelo preprost. Vse, kar morate storiti, je, da obiščite spletno stran domenca.com in sledite navodilom. Prvi korak je, da preverite, ali je vaša izbrana domena sploh še prosta. Če še ni zasedena, jo je možno takoj kupiti ali registrirati. Priporočamo vam, da to tudi storite, saj se vsak dan registrira veliko število domen. Morda nekdo drug prav tako razmišlja o nakupu domene, ki je enaka vaši. Zato je vedno bolje domeno registrirati takoj, ko ugotovimo, da je še prosta, kot pa čakati na to, da jo kupi kdo drug.

Kakšno domeno izbrati?

Vsaka domena je sestavljena iz dveh delov. Prvi del domene je lahko poljubna beseda ali celo več besed, nato pa sledi pika. Del domene za piko imenujemo domenska končnica. Takšen končnice so na primer: .si, .com, .org, .info. To so le nekatere najbolj znane in najbolj pogoste končnice, v zadnjem času pa se lahko kot domenske končnice uporablja tudi različne besede, ki jih lahko uporabite, če želite. Bolj kot končnica pa je pomembno, da je celotna domena čim bolj enostavna, takšna, da si jo bodo spletni uporabniki lahko zapomnili.

Ne izbirajte torej zapletenih besed ali takšnih besed, pri katerih se ljudje pri tipkanju pogosto zmotijo. Prav tako ni preveč priporočljivo izbirati domen s šumniki č, š in ž, saj je večina ljudi navajenih, da se teh v domenah ne uporablja. Če beseda, ki bi jo radi uporabili za domeno, vsebuje tudi te tri črke, je najbolje zakupiti dve verziji domen: eno s šumniki in drugo brez njih, nato pa na eni verziji urediti preusmeritev na pravi naslov. Tako vas bodo zagotovo našli prav vsi spletni obiskovalci.

 

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/ in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373