Site Loader

Avtomobilski deli, ki jih moramo kupiti ob rednem vzdrževanju vozila ali ob popravilu po nezgodi, so lahko precej dragi. Pri nezgodah je zato vedno dobro, da imamo avto kasko zavarovan, torej lahko tudi v primeru lastne krivde računamo na plačilo zavarovalnice. Ko je potrebno avto peljati na servis, pa moramo (razen v primeru operativnega leasinga) za plačilo seči v lasten žep. To lahko predstavlja velik zalogaj, razen če smo iznajdljivi …

Avto deli po ugodni ceni

Predvsem pri novih vozilih v garanciji običajno nimamo izbire, saj moramo avto voziti na servis k pooblaščenemu serviserju. Če se odločimo za mehanika, ki ni pooblaščen, si lahko nakopljemo težave – z uveljavljanjem garancije se zaplete, včasih nam je tudi ne priznajo. In to kljub temu, da je mehanik primerno usposobljen. Če je vozilo starejše in zanj garancija ne velja več, pa ni skrbi.

Avto deli se lahko kupijo tudi precej ugodno.

Kljub temu, da je marsikdo še vedno mnenja, da bi morali biti avto deli (http://www.silux.si/avtodeli) prav v servisnih podjetjih najceneje, namreč ni tako. Podjetja lahko nabavijo dele po ugodnejših cenah, še posebej, kadar naročujejo večje količine in lahko dobijo grosistični popust, vendar pa k temu vedno dodajo še svojo maržo. Prav tako se v pooblaščenih servisnih delavnicah običajno uporabljajo tako imenovani originalni avto deli. To so tisti, ki jih priporoča proizvajalec avtomobila in so dražje znamke.
Če nekoliko pobrskate po spletu, pa hitro ugotovite, da lahko avtomobilske dele kupite tudi sami, in to precej ceneje. Odločite se lahko za originalne ali kompatibilne – ti se ne ponašajo z uveljavljeno blagovno znamko, zato so dosti cenejši.

Deli karoserije

Tako kot tisti avto deli, ki so potrebni za osnovni servis (veliki in mali), so tudi deli karoserije za avto pri trgovcih z avto deli lahko cenejši. Žarometi, ogledala in posamezni deli karoserije so vam na voljo po cenah, ki vas bodo presenetile. Če ste poškodovali zunanjost avtomobila, se tako lahko kljub kritju zavarovalnice odločite za popravilo v lastni režiji, in tako celo prihranite. Izberete lahko “surove” dele karoserije po nizki ceni, jih peljete na barvanje in v montažo. Z zavarovalnico se dogovorite za izplačilo škode na vaš račun, ne pa neposredno pooblaščeni delavnici.
Prihranek je seveda še najbolj enostavno doseči takrat, kadar so popravila majhna. Če bi vas odbitna franšiza udarila po žepu, je marsikdaj bolje, da škode niti ne prijavite, temveč enostavno poskrbite za popravilo pri lokalnem mehaniku, dele pa preko spleta nabavite sami. Kadar se menja vetrobransko steklo, kakšen žaromet, odbijač ali ogledalo, je to lahko najbolj ugodna rešitev.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/ in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373