Site Loader

Včasih se vprašamo, ali bi bile jedi še vedno dobre, če bi jih pripravljali brez začimb. Vedno znova ugotovimo, da so začimbe tiste, ki jedi dajo piko na i. Si npr. predstavljate govejo juho brez soli? Težko, kajneda? Poznamo pa tudi take začimbe, ki ne pripomorejo samo k boljšemu okusu, ampak jih uporabljamo tudi zaradi tega, ker izjemno dobro vplivajo na naše zdravje. Med njimi je tudi začimba, ki se imenuje kurkuma https://www.nutrisslim.com/bio-kurkuma-v-prahu-150g.

Kurkuma je začimba rumene barve, ki je postala priljubljena šele v zadnjem času. Uporabljati smo jo začeli predvsem zato, ker ima torej zdravilne učinke, poleg tega pa hrano še prijetno začini. V prvi vrsti naj bi ta zanimiva začimba poskrbela za čiščenje krvi in prebavil, pomaga pa tudi pri težavah z jetri in žolčnikom ter pri hepatitisu. Vzrok za tak učinek je predvsem njena sestavina, ki jo imenujemo kurkumin. Deluje namreč kot stimulant za jetra in žolčnik.

Če je torej kurkuma prisotna na vaših policah, potem verjetno veste, kakšnega okusa je. Po okusu je blago pikantna, malce zagreni, je jedka. Okus bi v resnici lahko opisali kot neke vrste mešanico med ingverjem in pomarančo. Zanimivo, kajneda? Rumena začimba vsebuje železo, mangan, vitamin B6, kalij in zelo veliko vlaknin.

Kurkuma je bila v medicini najprej uveljavljena kot zdravilo prosti vnetju. Pri tem je potrebno poudariti, da je njena dnevna količina omejena. Ponavadi strokovnjaki priporočajo eno polno žličko na dan, ki jo lahko razdelimo na več delov in jo tako v različnih oblikah uživamo skozi ves dan.

Izjemno priljubljena pa je kurkuma tudi v kulinariki. Z njo namreč lahko začinimo ter obarvamo riž, gorčico, slaščice, meso, omake in še bi lahko naštevali. Lahko rečemo, da nekako poskrbi tudi za estetski izgled naših jedi.

Na splošno velja, da je kurkuma primerna za vsakogar, torej v omejenih količinah. Je pa potrebno vseeno paziti, če jemljemo kaka zdravila ali pa če smo noseči. Lahko se celo zgodi, da pride do posamezne alergijske reakcije. Takrat pač moramo zaključiti z njeno uporabo.

Uporabite nevidni zobni aparat za čudovit nasmeh. Ortodontski poravnalniki so oblikovani tako, da se popolnoma prilegajo zobem in sčasoma spreminjajo njihov položaj. Preberi več …

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('rel') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('rel') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<link rel="icon...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/www/primor in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373