Site Loader

Skorajda je ni osebe, ki ne bi vsaj nekaj časa na dan preživela za računalnikom. Vse več pa je tistih, ki jim računalniško delo predstavlja velik del dneva. Za njih preživijo tudi po več kot osem ur na dan. Takšno delo lahko za seboj prinaša številne težave, med drugim delo za računalnikom lahko okvari tudi vid.

Dober pripomoček za ohranjanje dobrega vida predstavljajo računalniška očala. Seveda ne kar katera koli, ki so na voljo na trgu. Pred nakupom se pozanimajte, ali so sploh dovolj kakovostna.

Največje prednosti očal za računalnik

Kakovostna očala za računalnik na kratek in na dolgi rok lahko uporabniku nudijo številne prednosti. Med drugim takšen pripomoček za oči dobro ščiti pred škodljivo modro svetlobo. Na prvi pogled se računalniška očala skorajda ne razlikujejo od običajnih korekcijskih očal.

Očala za računalnik vam prinašajo udobje in zaščito med dolgimi urami pred zasloni.

Za očala za računalnik si morate prav tako izbrati primeren okvir, takšen, ki se dobro prilega obliki vašega obraza pa tudi vašemu osebnemu slogu. V okvir se vgradijo stekla s filtrom za modro svetlobo. Če jih redno uporabljate, ne boste samo dobro poskrbeli za svoj vid, temveč boste preprečili tudi slabo počutje, preveliko utrujenost, glavobole in podobne nevšečnosti.

Očala za računalniško delo z dioptrijo in brez nje

Na voljo so računalniška očala z dioptrijo ali brez nje. Če torej zaradi daljnovidnosti ali kratkovidnosti že uporabljate očala, se lahko uporabi dvojnih očal izognete, in sicer tako za svoja korekcijska očala izberete stekla s filtrom za modro svetlobo. Tako vam ne bo treba menjavati očal za uporabo računalnika in drugih podobnih naprav.

Če pa imate še povsem dober vid oziroma niste daljnovidni ali kratkovidni, potem ne potrebujete stekel z dioptrijo. V tem primeru so vaša izbrana računalniška očala torej opremljena z nedioptrijskimi stekli, njihova glavna lastnosti pa je premaz. Njegova naloga je, da filtrira škodljive valovne dolžine modre svetlobe.

Nakup kakovostnih očal za računalnik

Kakovostna očala za delo za računalnikom pa lahko dobite zgolj v optiki. Seveda jih lahko kupite tudi v drogeriji in podobnih trgovinah, a vam zagotovo ne bodo ponudile takšnega učinka kot tista, ki jih boste izbrali oziroma kupili v optiki.

Ena od dodatnih prednosti očal, ki jih kupite v optiki, je tudi ta, da si lahko sami izberete okvir za očala po svoji meri.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: Matej

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/ in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373