Site Loader
Pregled za očala

Naročilo na pregled za očala dandanes lahko opravite na najrazličnejše načine. Na pregled se lahko naročite osebno v izbrani optiki, v optiko pokličete po telefonu ali pa se naročite kar preko posebnega spletnega obrazca za naročanje na pregled vida na njihovi spletni strani. Z naročanjem na pregled si tako lahko zagotovimo prost termin ter se izognemo tudi čakanju.

Izbrani optik vas bo naročilu po telefonu ali kako drugače obvesti o terminu. Navadno kakšen dan pred pregledom pošlje še sms, s katerim nas opozori na pregled za očala.

Trenutno stanje obstoječih očal

Prvi korak pri pregledu očal, je seveda preverjanje trenutnega stanja že obstoječih očal. Če v izbrano optiko prihajamo prvič, nas bo optik zagotovo vprašal za naše osebne podatke ter nam izmeril očala, ki jih uporabljamo v danem trenutku. Če slučajno uporabljamo več različnih očal, je pametno, da na pregled prinesete vsa. Optik bo izmeril stanje vseh.

Na pregled za nova očala prinesite vsa očala, ki jih že imate, da jih bo optik izmeril.
Na pregled za nova očala prinesite vsa očala, ki jih že imate, da bo optik izmeril njihovo stanje in ugotovil morebitno nastalo spremembo.

S pomočjo merjenja očal na fokometru se zabeleži sedanja dioptrija, ki jo imamo v očalih. Prav tako se izmeri razdalja optičnih centrov. Če pri očalih uporabljamo progresivna stekla, se s stekla lahko razbere tudi sam proizvajalec, tip leč in ne nazadnje še podatke, ki so na steklih lasersko zapisani. Zabeleži se še tip nanosa na steklu, barva in za kakšen namen se očala sploh uporabljajo.

Zakaj so pomembni podatki o obstoječih očalih?

Podatki o obstoječih očalih so ključnega pomena zato, da se lahko po opravljenem pregledu za očala primerja dioptrija z dioptrijo v očalih ter tako ugotovi nastalo morebitno spremembo. Obenem optik lahko ugotovi, ali nam obostoječa očala ustrezajo ali pa povzročajo kakršne koli težave. Razlog lahko tiči prav v dioptriji, napačno narejeni medzenični razdalji, premalo prilagojenem okvirju ali pa v neprimerno izbranih steklih za očala.

Kaj pomenijo podatki o obstoječih očalih?

Pred pričetkom nas praviloma optik vpraša tudi o razlogu obiska. S tem se namreč lahko najbolje prilagodi pregled za očala in je strokovnjak mnogo bolj pozoren na težave z očmi. Vzrok za prihod na pregled je lahko tudi samo preventiven. Prav tako pa je lahko povezan z našimi očesnimi težavami, ne nazadnje tudi z oslabljenim vidom. Obiskovalce optike imajo v tem primeru neredko težave še z migrenami.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani: