Site Loader

Sodoben življenjski stil je hiter in dinamičen, zato nas pogosto pesti pomanjkanje časa. Kako ga pridobiti in si tako privoščiti več sproščenih uric? Tako, da smo bolj organizirani. To se ne nanaša zgolj na vsakdanje delovne aktivnosti, temveč tudi na naš dom, kjer dobra organizacija skrbi za prijetno vzdušje in počutje. Garderobne sobe so nam pri tem lahko v veliko pomoč.

Garderobne sobe, fizični in psihološki vidik

Najbolj očitna prednost garderobne sobe je gotovo povsem fizična. V njej lahko shranimo oblačila, čevlje in dodatke na dobro organiziranem prostoru, ki je tako premišljeno razporejen, da lahko tudi manjša “kvadratura” omogoči shranjevanje vsega tistega, kar bi sicer imeli v množici omar in v različnih prostorih svojega doma. Prostor torej prihranimo! Garderobne sobe zagotavljajo izjemen izkoristek, poleg tega pa je v njih enostavno doseči razporeditev, ki je za nas najbolj praktična. Oblačila in obutev, ki so trenutno aktualna oziroma sezonska, imamo bližje in bolj na dosegu roke, manj pogosto uporabljena ali namenjena drugi sezoni pa višje oziroma v ozadju.

Kaj pa bi lahko bil psihični vidik uporabe garderobne sobe? Morda se sliši nenavadno, vendar velja spregovoriti tudi o tem. Dobra organizacija, ki nam jo zagotavlja garderobna soba, vpliva na naše celostno počutje in tudi storilnost. Pospravljeno stanovanje na nas deluje sproščujoče, pomirjeni smo, ker ima vsaka stvar točno določeno mesto, nikoli nismo nervozni, ker ne najdemo iskanega. Urejeno stanovanje brez “navlake” oziroma stvari, ki niso na svojem mestu, nam omogoča, da se lažje posvetimo svojim aktivnostim in se nanje osredotočimo brez motečih dejavnikov – tudi tistih, za katere se trudimo, da bi jih odmislili, a nas kljuvajo v podzavesti.

Garderobne sobe za odrasle in otroke

Pri gradnji doma se zaradi pomanjkanja sredstev marsikdo odloči, da bo garderoba dodaten prostor glavne spalnice, vendar je koristno, če poskrbimo za manjše garderobne sobe tudi poleg otroških sob. Tudi otroci se lažje posvečajo igri in učenju ter bolje spijo, če je njihova sobica pospravljena, urejena in dobro organizirana. In nič ne de, če garderobne sobe za otroka niste načrtovali – enostavno lahko pregradite del sobe in jo namenite garderobi. Ker otroci običajno nimajo tolikšne količine oblačil in obutve kot odrasli, lahko garderobna soba služi tudi kot prostor, v katerem so lepo pospravljene igrače – nenazadnje se teh hitro nabere več kot oblačil, še zlasti, če ima otrok rad družabne igre in sestavljanke, ki so običajno v velikih škatlah.

Preberite si članek o tem, kakšna stanovanja Ljubljana ponuja študentom.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani: