Site Loader

Spalnice potrebujejo ravno pravo razmerje med številom, dizajnom in velikostjo pohištva. Uravnoteženo razmerje pripomore k občutku udobja in sprostitve po dolgem napornem dnevu. Izbira pravega pohištva omogoča tudi večjo funkcionalnost. To pomeni, da bodo vsi elementi funkcionalni, privlačni na pogled in vzdržljivi. Tehten razmislek je na mestu, saj ne želite zapravljati denar za stvari, ki jih ne potrebujete oziroma so popolnoma nepraktične. Pred nakupom si določite svoj najvišji proračun in se odločajte v skladu z njim.

Popoln izkoristek in optimalno prileganje prostoru

Minimalistična oprema spalnice  (http://prevc.si/ponudba_pohistva/spalnice/) vam ustvarja sproščeno atmosfero. Veliko število posameznih elementov ne bo pripomoglo k sproščujočem vzdušju. Pri izbiri opreme tako poiščite ravnovesje med dovolj prostora za shranjevanje in obenem dovolj prostora za nemoteno gibanje. Preučite velikost spalnice, lokacijo vrat in oken ter določite približno lokacijo posameznih kosov opreme. Na podlagi tega boste lažje določili, koliko prostora v omarah potrebujete, koliko obešalnikov, koliko predalov, velikost postelje, število dodatnih komod in podobno.

Stil prilagodite vašemu življenjskemu slogu

Stil spalnice prilagodite vašemu življenjskemu slogu. V kolikor ste bolj romantične narave, izberite bohotno in masivno pohištvo. Vzglavje postelje bo usnjeno, na posteljo pa dodajte še posamezne okrasne blazine, bujno odejo in druge dodatke. Omare naj bodo masivne izdelave in v svetlih odtenkih. Za bolj praktične uporabnike pa priporočamo bolj sodoben stil v kombinaciji s klasiko. Posezite po minimalni količini opreme v barvi lesa in raje v prostor dodajte preproge, usnjene stole, obešalnike in podobno. Izberite posteljo z dvižno vzmetnico ali pa predali za shranjevanje.

Dodatni prostori za shranjevanje

V spalnicah je začelo prevladovati večopravilno pohištvo. Postelje imajo dvižno dno ali pa velike izvlečne predale. Tabureji za sedenje imajo dvižne blazine, ki pod seboj skrivajo prostor za shranjevanje. Nekatere srednje visoke omarice služijo tudi kot površina za sedenje. Ob vznožje postelje lahko postavite tudi nizke omare v obliki skrinje, na katere in v katere lahko odlagate različne stvari. Ob zunanje stranice omar namestite tudi obešalnike za obešanje jutranje halje, pižam in podobno.

 

 

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani: