Site Loader

Specialisti, ki se ukvarjajo s SEO optimizacijo zagotovo poznajo izraze »Penguin«, »Panda« and »Humming bird«. Ampak tokrat ne govorimo o živalih, temveč o Googlovih »živalih«, ki so pripomogle oziroma spremenile Googlov algoritem in prikaz rezultatov v iskalniku.

Še posebej izstopata Panda in Penguin. Zelo dobro se zavedamo da je iskalnik Google iskalnik, ki mu ni para. Skoraj vedno nam daje optimalne iskalne rezultate. Googlov iskalnik deluje po inteligentnem algoritmu, vendar so se v njegovem obstoju našli tudi posamezniki, ki so ugotovili, da lahko Googlov algoritem izigravajo, in sicer s ciljem doseganja vodilnih organskih pozicij. Google se je zato odločil in ustvaril zelo sofisticiran pristop »čiščenja« organskih zadetkov z namenom zagotavljanja dobre uporabniške izkušnje.

Tako so Googlove spremembe, ki so sledile, prejele ljubka poimenovanja, kot so Google Panda update, Google Penguin update. Googlove »zverine« niso enkratna pojavitev, saj gre za nenehne spremembe igralnega algoritma.

Prvi Google Panda update je bil evidentiran v februarju leta 2011. Njegova naloga je bila, da so se med iskalnimi zadetki pojavljale bolj kvalitetne spletne strani. Glavni namen teh posodobitev je odstranitev spammerskih spletnih strani, ki ne prispevajo nobene dodane vrednosti in ne nudijo dobre uporabniške izkušnje, kar je ena glavnih strateških usmeritev Googla.

Google Penguin update je bil prvič evidentiran konec aprila leta 2012. Algoritmove posodobitve se osredotočajo predvsem na izničenje tako imenovanih »black hat« tehnik optimizacije spletne strani. Google Penguin je velik poudarek posvetil tudi zmanjšanju organskih uvrstitev spletnih strani, ki kršijo Google Webmaster smernice, in še posebej tistim stranem, ki so povezave dobile preko umetno zgrajenih omrežij. Med najbolj uveljavljenimi je izbris iz Google indeksa oziroma ukinitev spletne strani, npr. Build my Rank.

SEO optimizacija mora imeti kvalitetno vsebino in etično izvajano spletno stran, oplemeniteno s kredibilnimi signali družabnih omrežij, v nasprotnem primeru bodo spletne strani s strani Googla odstranjene.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani: