Site Loader

Ali ste vedeli, da so visoki barski stoli del naše družbe šele od zgodnjega 20. stoletja? Izvirali naj bi iz Irske, kjer je leta 1886 prvega zasnoval Jon Clifford Bell z namenom, da lahko v pubu sedi več ljudi za manj stroškov. Dandanes so se visoki stoli iz pubov preselili tudi v naše domove, kjer so nepogrešljiv dodatek pri kuhinjskih otokih in polotokih. V glavnem so na voljo v treh različicah (z naslonjalom za hrbet, z naslonjalom za hrbet in roke ter tisti brez naslonjal, samo s sediščem) in neskončnimi kombinacijami materialov. Kateri najbolj ustreza vam, poglejte v Salon pohištva na https://www.salonpohistva.si/barski-stoli.

Kako so barski stoli prišli iz pubov v domove?

Iz irskih in angleških pivnic so se barski stoli hitro preselili tudi čez lužo. Ker jih zaradi prohibicije, ki je v ZDA veljala v zgodnjem 21. stoletju, niso mogli uporabljati za posedanje v lokalih, so jih uporabili v restavracijah. Postali so celo tako popularni, da so lokali brez sedišč postali ameriška posebnost. Iz lokalov in restavracij so se nato hitro preselili v velike ameriške kuhinje. Zaradi višjih nog in sedišča so primerni za uporabo pri kuhinjskem otoku, ki je prav tako ameriška posebnost. Nekateri kuhinjski otoki iz naravnega kamna združujejo prostor za pripravo hrane z dodatnimi sedeži za obedovanje. Ti modeli so običajno zasnovani tako, da ena stran služi kot delovni prostor, druga polovica pa kot prostor za mizo ob katere lahko namestimo barske stole. Po nekaj desetletjih se s trendom velikih kuhinj barski stoli vračajo nazaj v Evropo in naše kuhinje.

Kako izbrati pravega?

Na trgu je na voljo je ogromno različic. Običajna višina sedišča je 76 cm, čeprav so tisti ob kuhinjskem otoku lahko nekoliko nižji, okrog 66 cm. K visokim točilnim mizam ali domačim barom pa boste morda morali dodati tudi višjega, po navadi višine 91 cm.

https://www.youtube.com/watch?v=JY8O-UgL-dY&ab_channel=HomeArtAndMore

Vsekakor pred nakupom dobro izmerite višino pulta. Za udobno in daljše sedenje je pomembno, da ima oporo za noge in naslonjalo za hrbet. Material, ki ga boste izbrali, je popolnoma vaša izbira, odvisna od stila, ki ga želite doseči.

V podjetju Salon pohištva lahko izbirate med modernim stilom s kombinacijami žameta, usnja in lesa, za nekoliko drzne pa se najde tudi bolj futurističen slog, ki spretno združuje minimalistično oblikovanje in napredne materiale. V vsakem primeru vam priporočamo da si na njihovi spletni strani pogledate njihovo ponudbo, saj se boste tako lažje odločili za nakup. Najbolj primernih barskih stolov za vaš dom ali vašo restavracijo.

Preberite naslednji članek: Izboljšajmo svoj dom z dvosedo sedežno garnituro

Udobje je izrednega pomena pri vsakem kosu pohištva na katerem sedimo ali ležimo. Na dvosedih lahko počnemo oboje. Niti pri majhni dnevni sobi se vam ni treba odreči udobnemu sedenju in inovativnemu dizajnu. Namesto velikega kavča potrebujete le manjši dvosed, ki mu nekateri pravijo kar zofa za zaljubljene.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/ in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373