Site Loader

Začeli ste delati seznam otroške opreme, katero morate nabaviti, še predno pride vaš dojenček na svet? To pa zato, da ne bi ničesar slučajno pozabili in, da imate ob njegovem prihodu že vse pripravljeno. Ali je na seznamu tudi otroška posteljica? Če ni, jo kar mirno dodajte, kajti ta je zelo praktična in uporabna in jo potrebujemo že prve dni po otrokovem rojstvu. Saj ne mislite spati skupaj z dojenčkom? Ali pač? Glede na to, kako nemirne so lahko noči, katere bi prespali z dojenčkom, želimo ohraniti mir, pa ne mislimo sedaj toliko nase, kot na našega otroka. Želimo, da ima ta nemoten in miren spanec. Tudi mi vemo, kako je, če se slučajno ne naspimo. Žal tega primanjkljaja spanca ne bomo mogli nikoli nadomestiti, četudi bomo spali potem, ko bomo lahko. Spanec je izredno pomemben za človeka in se priporoča določeno število ur spanca dnevno. Otrok spi toliko več in, če samo razmislite, kolikokrat ali koliko ur dnevno vaš otrok prespi, se vam bo zagotovo zdelo pomembno, da so otroške posteljice na vrhu seznama.

In, če se vprašamo, kdaj je čas za nakup otroške posteljice? Tik pred rojtvom, po rojstvu ali pa veliko prej. Glede na to, da po porodu potrebujemo čas zase in za dojenčka, da moramo uskladiti veliko stvari, da moramo tudi počivati in smo tudi primorani sprejemati obiske, ki na vsak način želijo videti dojenčka, da imamo še druge obveznosti in da moramo vzpostaviti vsakdanjo rutino, je seveda dobro, da za to poskrbimo toliko prej. Pa ne pomeni, da iščemo otroške posteljice v tistem trenutku, ko ugotovimo, da smo noseči. Lahko tudi kasneje ampak tudi gledamo na to, da je pravočasno. Kar pomeni, da imamo posteljico še predno otrok pride na svet. Mogoče tudi tik pred ni najbolj primerno, ker, ko enkrat vstopimo v deveti mesec nosečnosti, lahko vsak dan pričakujemo, da bomo rodili in zato se ne smemo zanašati na datum roka in lahko mogoče pričakujemo že prej. Lahko nas preseneti in ne bi želeli oditi v porodnišnico in ne imeti pripravljene posteljice. Kdaj točno, pa je najbolje, da sami definirate, kajti sami boste iskali in tudi, ko boste našli, verjetno ni razloga, da bi čakali? Mogoče pa čakate tisto pravo? Kakorkoli, pomembno je, da bo ta »na mestu«, ko se nam pridruži dojenček.

Otroške opreme je res veliko in že začetne opreme je toliko, da lahko hitro kaj izpustimo, zato je res dobro narediti seznam potrebnega in poskrbeti vsaj za tisti začetek, ko se nam mogoče ne bo ljubilo po nakupih in bomo tako raje čas preživeli z dojenčkom. Med začetno opremo je tudi otroška postelja, čeprav bi mogoče bil kdo mnenja, da smo lahko brez nje. Ja, tudi to je seveda možno in otrok spi kje z nami, pa vendar, če resnično želimo otroku nemoten in udoben spanec, mu bomo privoščili lastno posteljico. Navsezadnje gre za nakup, ki bo še nekaj časa v uporabi in se bo ta zagotovo tudi obrestoval. Ne želimo dojenčka ponoči motiti z raznimi zvoki ali pa morebiti predramiti ali čisto prebuditi s premikanjem, ipd. Želimo zase mirno noč in toliko bolj mirno za našega malčka. Super, lahko k temu naredimo že prvi korak in tega lahko storimo še predno se otrok rodi – pravzaprav je najbolje to tudi storiti predhodno – kupiti otroško posteljico.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: Matej

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani: