Site Loader

Z kogar koli, ki se ravno spušča v svet borilnih veščin je ravno kimono tista stvar, ki ti zares da občutek, da si del nečesa večjega, del skupine, ki se skupaj trudi, da bi dosegli višji cilj, postali mojstri določene borilne veščine. Za vse se potovanje začne enako, v  telovadnici, ki se tradicionalno imenuje dojo, pod budnim očesom mojstra, ki opazuje vsak gib, ki ga naredi tako začetnik, kot nekdo ki je tik pred tem, da izdela najvišji izpit. Pomemben del treninga predstavlja tudi pravi Taekwondo kimono, ki omogoča, da se premikamo prosto in nimamo občutka, da nas karkoli zadržuje. Pomembno je, da izberemo kimono, ki ustreza vsem specifikacijam posameznega vaditelja, saj v nekoliko manj tradicionalnih športih oblačila, kot je Taekwondo kimono nosijo nekoliko bolj zakompliciran pomen, kot klasičen bel kimono, pri katerem se menjajo le barve obija.

Seveda ima Taekwondo kimono tudi druge značilnosti, ki ga razlikujejo od res standardne različice, ampak najbolj opazna razlika je sama barva. Kimono lahko nastopa v beli ali črni barvi ali pa v kombinacijah barv. Bolj kot je Taekwondo kimono črn, višji rang naj bi zastopala oseba, ki ga nosi. Povsem normalno je, da začetniki začnejo s kimonom, ki je popolnoma bel in kasneje menjajo samo barvo pasu, dokler ne postanejo inštruktorji, ko je dovoljeno imeti sicer bel Taekwondo kimono, ki pa ima nekaj črnih dodatkov, ki poudarjajo višji status, torej višjo stopnjo znanja o tej borilni veščini.

Najbolj pomemben del kimona je to, kako je narejen. Ta športe, kot je taekwondo mora biti kimono narejen iz nekoliko debelejšega blaga, saj je Taekwondo kimono v primerjavi z drugimi različicami tega tradicionalnega oblačila pod precej velikim stresom, saj je velik del športa posvečen fizičnemu kontaktu med nasprotnikoma, ki se pogosto tudi vlečeta za kimono. Ni nenavadno, da ima nekoliko boljši Taekwondo kimono utrjene šive, ki so sposobni prenašati sile, ki lahko nastanejo, ko se dve močni osebi vlečeta vsak v svojo smer. Prav tako je pomembno, da je Taekwond kimono ves čas v dobrem stanju, saj je to oblačilo, ki za sabo nosi veliko antičnih tradicij, ki so se ohranile še danes.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/ in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373