Site Loader

Karate je veščina, ki je v svetu poznana že zelo dolgo časa. Gre za borilno veščino, obliko samoobrambe. Posameznike uči razvijati hitre, močne udarce in nožne tehnike, prav tako sklepne manipulacije in metanje. Strokovnjaki ga priporočajo tako mlajšim kot tudi starejšim posameznikom.
V Ljubljani je leta 1998 nastala šola borilno zdravilnih veščin, ki v ospredje postavlja tudi karate. Šola se imenuje SHI-DO. Ustanovljena je bila pod okriljem učitelja borilno zdravilnih veščin, Andreja Doušaka. Poleg karateja v šoli SHI-DO poučujejo tudi veščine Tai Chi Chuan, Pa Kwa Chang ter Ping Chi in Qi Gong.

Šola je ime dobila po besedi SHI-DO, ki pomeni pot bojevnika, pot človeka, ki se skozi življenje aktivno ukvarja in bori za boljši vsak dan in obenem izboljšuje tudi samega sebe. Trdijo, da je smisel življenja oziroma cilj življenja, da življenje prehodimo čimbolj pošteno in odločno, kakor to znajo početi nepremagljivi bojevniki, ki v svoji levici nosijo pravičnost, v desnici pa ljubezen.
Ideja šole SHI-DO je torej, da skozi borilne veščine človek lahko bolje spozna samega sebe, okolico in življenje.
Na tej osnovi se je razvila tudi borilna veščina karate. Tej veščini šola poudarja posebno pozornost.
Šola ponuja tudi šolanje za trenerja karateja. Šolanje je namenjeno vsem polnoletnim karateistom z vsaj modrim pasom. Šolanje za inštruktorja karateja poteka dve leti, šolanje za trenerja karateja pa poteka štiri leta.
Program šolanja za trenerja in inštruktorja karateja je vedno podan tekom lekcij, vsako leto pa se ob koncu letnika izvaja tudi preverjanje znanja. Šolanje vodi Andrej Doušak, treningi pa potekajo enkrat na mesec, in sicer ob sobotah od 14. ure do 17. 30. Cena šolanja za inštruktorja ali trenerja karateja je 600 evrov na letnik.
V šoli borilnih veščin SHI-DO se lahko vpišete kot posamezniki, ki bi radi trenirali karate in tudi tisti, ki bi se radi z njim ukvarjali tudi profesionalno.
Na svoji spletni strani šola predstavlja tudi ostale aktivnosti, na njej pa je objavljen tudi urnik vseh veščin.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani: