Site Loader
Multifunkcijski barvni tiskalnik

Vsako podjetje in dom dandanes potrebuje zmogljiv prenosnik ali namizni računalnik. Enako pomembnost pa nosi barvni tiskalnik, saj nam omogoča izdelovanje slik in dokumentov po potrebi. To pa je izredno uporabno, ko moramo izdelati oziroma natisniti račun, družinsko sliko in druge elemente. Če pa si lastimo multifunkcijsko napravo, pa lahko preslikamo praktično karkoli natisnjeno na papirju, stranice knjige, dokumente in mnogo več. Preslikane slike lahko takoj natisnemo ali pa jih shranimo v računalniku, če to potrebujemo. Moramo pa se zavedati, da bomo potrebovali barvne kartuše ali toner, če želimo tiskalno napravo ohranjati v delujočem stanju.

Barvne kartuše uporabljajo inkjet barvni tiskalniki

Računalniška fraza “inkjet” je mednarodna označba za tehnologijo brizganja preko barvnih šob. Uporabljajo jo barvni tiskalniki vseh velikosti in izvedb. Sčasoma se barve v tiskalni napravi lahko posušijo, vendar to se zgodi v primeru, če dalj časa ne tiskamo slik ali dokumentov. Priporočljivo je, da imamo vedno barve na zalogi. Če to ni mogoče, pa je dobro, če smo seznanjeni točno s katerimi kartušami naš barvni tiskalnik deluje. Zato je tudi pomembno, da smo seznanjeni z OEM in nadomestnimi izvedbami kartuš med katerimi so velike razlike.

Barvni tiskalnik
Natisnite svoje ideje v živahnih barvah z barvnim tiskalnikom

Nekateri proizvajalci barvnih tiskalnikov pa ne podpirajo nadomestnih kartuš v določenih  proizvodih oziroma serijah tiskalnih naprav. Tako je dobro, če vnaprej naredimo raziskavo, če imamo na izbiro samo OEM izvedbe barv ali pa lahko uporabljamo tudi nadomestne ter druge izvedbe.

OEM in nadomestne kartuše

Vsak proizvajalec računalniške opreme ima pogosto na voljo tudi dodatno opremo z oznako OEM. To je oznaka za originalno računalniško opremo. Nosijo jo tudi kartuše in tonerji, kar pomeni, da jih je izdelalo podjetje HP, TOSHIBA, BROTHER, XEROX in drugi. Uporaba OEM kartuš je priporočena, če je naša tiskalna naprava še vedno v garancijskem roku. 

Kakšna je razlika med OEM, združljivo in nadomestno kartušo s tonerjem?

Uporaba nadomestnih kartuš pa se priporoča za uporabnike, ki želijo največ prihraniti pri tiskanju na krajši in dolgi rok. Izdelujejo jih številni proizvajalci za praktično vse barvne tiskalnike, kot tudi črno bele izvedbe.

Laserski barvni tiskalniki

Dolgo časa je veljalo, da je z lasersko tehnologijo tiskanja težko poustvariti barve na papirju. Dandanes pa so laserski barvni tiskalniki sposobni ustvariti čudovite slike z izredno hitrostjo in natančnostjo. Res je, da so dražji za nakup, vendar lahko potiskajo ogromno količino listov. Za delovanje potrebujejo tonerje, ki so pogosto v črno beli izvedbi – omenjeni tonerji so namenjeni za uporabo v pisarnah, kjer se izdelujejo predvsem dokumenti. Poznamo pa tudi barvne tonerje, ki se jih uporablja za izdelovanje raznovrstnih slik, načrtov, dokumentov in podobno.

Nadomestni tonerji

Originalni tonerji tudi nosijo oznako OEM: Pogosto so priloženi novim barvnim tiskalnikom kot tudi črno belim. Poznamo pa tudi nadomestne tonerje, ki so združljivi z določeno tiskalno napravo ali serijo tiskalnih naprav. 

Priporočljivo je, da tako kot pri črnilnih barvnih tiskalnikih, uporabljamo OEM tonerje, ko je naprava še vedno nova. Ko pa preteča garancija, pa lahko brez skrbi uporabljamo nadomestne izvedbe. V nekaterih primerih je dobro, da uporabimo nadomestne barve že prej. To večinoma velja takrat, ko potrebujemo izdelati ogromno količino dokumentov ali slik za poslovne ali druge namene. Tako bomo zmanjšali stroške z vzdrževanjem naše tiskalne naprave, kar je vedno velika prednost v domačem ali poslovnem okolju.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani:


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://www.pri...') #3 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://www.pri...') #4 /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/ in /home/www/primorje-nklub.si/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373