Site Loader

Se sprašujete kako? Prva in najusodnejša je zagotovo porazen prvi vtis. Ker delodajalec lahko o vas izoblikuje sliko že pri vstopu skozi vrata, je na tem mestu pomembna tudi vaša garderoba. Ne prihajajte na službeni razgovor v kratkih kopalnih hlačah in v natikačih – delodajalec vas bo v taki opravi zagotovo jemal veliko bolj neresno, kot če se boste pred njim pojavili v srajci in elegantnejših hlačah. Prav tako tudi pazite na vaše obrazne poteze in kretnje, ki bi delodajalca lahko zmotile. Sem spadajo med drugim tudi nenehno popravljanje oblačil ali las, udarjanje noge ob tla, pozibavanje na stolu ali žvečenje žvečilnega.

Delodajalca bo zmotilo tudi to, če boste prišli na razgovor povsem nepripravljeni. Pozanimajte se vsaj o osnovnih podatkih podjetja, njegovem motu in načinom delovanja. Če ga boste namreč napadli z vprašanjem o tem, s čim se njihovo podjetje ukvarja, bo to zagotovo velik minus za vas. Pazite pa tudi na laganje. Čeprav ste morda mnenja, da boste do službe veliko lažje prišli na račun laganja, ne pozabite, da vas bodo zagotovo slej kot prej razkrinkali. To, kar ste zapisali v življenjepis ima namreč pri roki tudi delodajalec in kmalu bo opazil neskladje z podatki, ki ste mu jih posredovali. Pozorni pa bodite tudi na to, da na razgovor ne boste prišli obrekovati vašega nekdanjega delodajalca. Ne le, da boste izpadli neprofesionalno, tudi prosta delovna mesta se bodo morda v tistem trenutku za vas zaprla. Delodajalec bo morda presodil, da vam ne mora zaupati in vas zato ne bo imel želje zaposliti.

Prijava na prosta delovna mesta torej predstavlja veliko možnosti, če jih boste le znali izkoristiti. Pazite tudi na vse zgoraj omenjene napake, ter se jim poskušajte čim bolj izogibati in se predstaviti v kar se da najboljši možni luči.

Objave iz iste kategorije:

Post Author: admin

Zadnje spremembe:

Zemljevid strani: